Bericht nummer 3
Door: Paul
23 Augustus 2005 | Zuid-Korea, Seoel
Hier alles zijn gangetje. Ben zondag richting Dongdaemun gegaan. In Dongdaemun kan je een baseballstadion en een voetbalstadion vinden, allebei erg populaire sporten hier. Daar wat minder populair, denk ik! Het voetbalstadion wordt gebruikt als parkeergarage voor auto’s, in het baseballstadion begon wel een wedstrijd. De spelers kwamen net de bus uit voor de wedstrijd die om 14.30uur begon, dus wij (Philip&Ik) met ze op de foto. Lache joh! We dachten laten we eerst wat gaan eten voordat we naar de wedstrijd gaan, wij een departmentstore daar ingelopen en zagen dat op de bovenste etage kon worden gegeten. Vanaf de bovenste etage hadden we een prachtig uitzicht over de hele stad en de achterliggende bergen. Ook konden we zo het stadion in kijken, waardoor we erachter kwamen, dat als we naar binnen waren gegaan, we de enige toeschouwers waren geweest. Zijn maar niet meer gegaan.
Voor de rest was er een grote markt in Dongdaemun, waar je van alles kon kopen. Hotdogs, gekookte varkenshoofden, sokken en nog veel meer. De departmentstores zien er van buiten erg modern en veel belovend uit, maar eenmaal binnen staan er alleen maar kraampjes. En dat 12 verdiepingen hoog. Als enige Europeaan daar tussen alle Koreanen had ik veel bekijks.
Na Dongdaemun de metro terug gepakt richting de universiteit. Zijn bij de EWA(Womens University) uitgestapt. Hebben daar nog een beetje rondgelopen en in de vele leuke winkeltjes gekeken.
Vandaag bijna de hele dag op de campus gebleven. Heb mijn vakken gekozen die ik vanaf 1 september moet gaan volgen. Voor de geïnteresseerden:
CULTURE & COMMUNICATION
KOREAN BUSINESS ETHICS
EAST ASIAN ECONOMIC DEVELOPMENT
INTERNATIONAL POLITICAL ECONOMY
Daarna wat rondgelopen over de campus, die echt ongelofelijk groot is! Je hebt hier verschillende Universiteitsgebouwen, sporthallen, ziekenhuizen, bibliotheken, en nog veel meer. Ook liepen we langs een openlucht theater (auditorium) waar de cheerleaders, mannelijk en vrouwelijk, aan het oefenen waren. Zag er grappig uit.. Daarna beetje achter de computer gezeten. En ’s avonds langs een Koreaanse vriend van Philip geweest. Hij woont hier in de buurt in een kamer van 3,5mx2,5m. Nog nooit zo’n klein huis gezien. In de kamer zat ook zijn douche, wc (wel afgesloten), keuken en matras. We hebben samen daar een waterpijp met meloen tabak gerookt en een beetje ge-ouwehoerd. Hij heeft Philip ooit getraind en is oud-wereldkampioen taekwondo. Ik heb ze maar verteld dat ik ook heel goed ben, in karaoke.. Mwuhahahhaha! (grapje, is niet waar hoor!)
Omdat ik mijn max heb bereikt kan ik op het moment nog geen foto’s bij dit bericht voegen. Eind van de week kan dit pas omdat ik hiervoor eerst wat fotoruimte moest aanvragen.
Reactie op de berichtjes:
Rens: Dat is mijn kamergenoot niet, dat ben ik joh!
Niels: Wat heb je gegeten dan?
Siebe: Ja tuurlijk!
Colin: Nee, hoef je niet bang voor te zijn. Ik zit hier in het gebouw met een hoop Amerikanen, waaronder een aantal hele zware jongens.
Grote Tiel: Kan op het moment nog even geen foto’s toevoegen, maar zal straks speciaal voor jou een foto van de wc eropzetten!
Oja, voor degene die mij een kaartje willen sturen ;) Dit is mijn adres:
Fall 2005, Roomnumber 532, International House
Yonsei University
100 Daeshin-dong, Seodaemun-gu
Seoul 120-160, Korea
22 Augustus 2005 - 18:42
Mamma Inge:
leuk om weer wat op je site te lezen spannende vakken heb je.kijk uit naar je fotos .spreek je gelukkig elke dag op msn of via skype, hoef ik je gelukkig niet zo te missen.love you. -
22 Augustus 2005 - 22:26
Maarten Stevens:
Yo paulus, veel succes en plezier daar. Coole vakken trouwens! x -
23 Augustus 2005 - 12:53
Godfather:
Heyy< Pootjuhh Alles goed...... Wat doe je daar dan? Groetjessss
Arie -
23 Augustus 2005 - 13:18
Maud:
Gaat precies wel goed daar Paultje!!! Tof die verhaaltjes allemaal. :) Amuseer je nog goed!!
Kusje -
23 Augustus 2005 - 21:46
Giooo:
hee paul!
alles lekker?!
damn gozer als k die foto's zie van al die chinezen(of koreanen whatever..) pas je dr zo tusse:P
hihi
he maar lache dat je zo'n site'je derop zet! vet die verhaaltjes! bter nog meer foto'tjes! keep up the good work;)
ciao, gio -
24 Augustus 2005 - 06:14
Rene:
Klinkt goed allemaal daar. Ik vind het stoer. En je weet, als het even tegenzit:
k.... k.... kom op man -
24 Augustus 2005 - 10:57
Niels:
mooie verhalen hoor paulie, maar ik vraag me nou toch af hoe die vrouwencampus was. want daar vertel je dan weer niet zoveel over. -
24 Augustus 2005 - 14:57
Jussie:
Zo te horen zit je helemaal goed daar, mooie verhaaltjes.. Ik wil toch ook wel wat meer horen over die vrouwen university! mail me maar de details een keer ;) x -
24 Augustus 2005 - 15:41
Willem:
paul, veel plezier!!
Moet zeggen lekker ontbijtje!!
x werny -
25 Augustus 2005 - 20:17
Cateleine:
Je bent een geboren schrijver! Je maakt echt spannende dingen mee, maar je moet niet zeggen dat je niet kan karaoke! Je bent onze volkszanger.Weten zij veel. Je hebt in n"ld op nummer een gestaan met een prachtig nummer: Hoe maak ik mij lemper warm!
Heb je nog een pasteitje voor mij ( op de melodie van heb je even voor mij)
Tot snel -
26 Augustus 2005 - 07:37
Jussie:
Zag een mooi ketting aan de muur hangen!! heb je dat boekje al uit?? het heeft mij een beter mens gemaakt :)