Bericht 5
Door: Paul
31 Augustus 2005 | Zuid-Korea, Seoel
Weleens een Chinees, Mmmbop van Hanson horen zingen?
Nou, ik wel!
Afgelopen vrijdag was het clubavond in Hondae, na een beetje zoeken zijn we een club ingegaan. De muziek was over het algemeen R&B, en de gemiddelde Koreaan zag er uit al 50 cent. Na wat a-ritmisch gedanst te hebben gingen we er maar weer vandoor. In een piepklein tentje wat gedronken en gegeten, en toen toch maar voor het echte werk gegaan: NORAEBANG, vrij vertaald ook wel karaoke. Ik was met mijn kamergenoot, Lai(Chinees), Philip(Deens) en Chris(Taiwanees).. Vooral Chris en Lai waren erg fanatiek. Na een stevig uurtje karaoke vermoeid naar huis gegaan..
Leuk detail is ook dat mij kamergenoot Lai, de gewoonte heeft om het hele jaar kerstmuziek te luisteren. Dus zitten al helemaal in de sfeer, alleen nog een kerstboom.
Zaterdag had ik het plan om te gaan voetballen. Met drie andere jongens naar het veld gegaan. Het veld was een grote zandvlakte met twee goals, ook eens leuk voor de verandering. Een van de jongens was aangesloten bij een team en wij mochten meetrainen. Na een warming-up van 20 minuten, ondanks de temperatuur van rond de 35 graden, gingen we met het team een trainingspartijtje spelen. Na twee uur voetballen in de zon zat ik er helemaal doorheen. Wat ik niet had begrepen was dat ze nu nog een wedstrijd gingen spelen, ik was de lulligste niet dus heb maar meegedaan. Wel gescoord natuurlijk ;) maar 5-1 verloren. Toen terug naar de andere kant van de campus gestrompeld. Vandaag (woensdag) voor het eerst geen last meer van spierpijn.
Zondag dus de hele dag last van spierpijn. Niet veel gedaan, op de campus gebleven. Een aantal feitjes over de campus. Yonsei heeft 54000 studenten. Het is de op een na beste universiteit van Korea en voor Koreanen is het heel moeilijk om toegang te krijgen. De campus is echt enorm groot, dat wil zeggen dat het uitgaanscentrum vlakbij de dorm is maar we toch een half uur moeten lopen. Van de ene helft naar de andere helft van de campus lopen duurt meer dan 30 minuten. De bibliotheek is groter dan het paleis op de dam, het grootste ziekenhuis van Korea staat op de campus (minstens 1200 kamers) en we hebben onze eigen berg en eigen bos.
Maandagavond had ik samen met mijn kamergenoot afgesproken om te gaan eten met twee Koreanen die ook in Haarlem op school hebben gezeten. Dus met nog een aantal andere op z’n Koreaans gegourmet. Daarna naar een bar geweest waar onder het tafelblad een rivier van rijstewijn zat, je kon hier voor 3000 won (€2,40) vier uur lang onbeperkt drinken. Dus Koreaanse drankspelletjes gedaan.. Uiteindelijk vielen de twee Chinezen in de groep af, mijn kamer genoot viel in slaap en de andere heeft alle hoeken van de wc-bril gezien. Foto’s volgens..
Dinsdag was er een bijeenkomst van een andere studentenvereniging. Was niet veel bijzonders. Daarna wat gegeten in Sinchon, de wijk naast de campus. Toen lekker gaan slapen.
Vanochtend naar de kapper geweest. Foto’s volgen..
Ik kan dus nog steeds geen nieuwe foto’s plaatsen. Heb weer een mailtje gestuurd waarom het zo lang duurt. Zodra het kan staan ze erop. XX
31 Augustus 2005 - 10:25
Cateleine:
Dag lieve Neef,
Je bent echt een geboren schrijver! Moet wat doen met dit talent. Misschien voetballende, karaokende verhalenverteller. Ik kijk uit naar je volgende bericht.
Liefs van je "liefste" nicht. -
31 Augustus 2005 - 12:57
Sjampie:
Dude, het is hier 27 graden. Afgelopen zondag 1-1 gespeeld tegen de kraaien. Tjek de site voor een verslag. Die kerstboom kan je vast uit dat bos van jullie plukken.
p.s. als je leven je lief is moet je meer bier drinken. -
31 Augustus 2005 - 12:58
31 Augustus 2005 - 12:59
31 Augustus 2005 - 12:59
31 Augustus 2005 - 13:01
Sjampie:
Das habe ich nicht gewusst! -
31 Augustus 2005 - 14:01
Myrthe:
hahaha, misschien had je een kerstplaatje voor je huisgenoot op moeten zetten zodat ie wakker bleef.. -
01 September 2005 - 12:25
Siebe:
Heben ze daar ook frikandellen? -
01 September 2005 - 14:50
Jeroen:
Ziet er allemaal goed uit paulie. Nu maar hopen dat ze je daar een beetje leren voetballen.
kan je volgende keer vragen of die vrienden van jou niet heel de zooi willen onderkotsen. -
02 September 2005 - 13:23
Grote Tiel:
He Paulie,
Dat eten ziet er wel apart uit. Neem op de terugweg ff een portie of twee voor me mee, want ik wil dat wel ns proberen! Klasse -
02 September 2005 - 18:02
Siebe:
Hey paulie, mooie foto's hoor... kunnen je vrienden 50 cent-in tha club net zo goed als ik zingen?
lekker op stap geweest zag ik, heb je ze weer dronken gevoerd? oke adolf, spreek je snel... x